En person i en blå labfrakk

Forskning og innovasjon

Vårt mål er å gi pasientene kunnskapsbasert behandling, kjennetegnet av høy kvalitet og trygghet.

Kontakt oss

Kliniske studier

Se oversikten over kliniske studier som pågår i Sørlandet sykehus og andre helseforetak i landet.
Oversikt kliniske studier
Undersøkelse

Forskningsgrupper

En forskningsgruppe er en gruppe ansatte ved SSHF som tematisk eller metodemessig forsker på samme emne, og som er vedtatt av det sentrale forskningsutvalget.
Forskningsgrupper
Forskningsgrupper

Innovasjon

Innovasjon er nye løsninger tatt i bruk. I Helse Sør-Øst brukes betegnelse «nytt, nyttig og nyttiggjort». Innovasjon skal gi bedre pasientbehandling og gi helsetjenester med optimal ressursutnyttelse.
Mer om innovasjon
Innovasjon

Aktuelt

 • En flått ses gående på hånden til en voksen person.
  10. august 2023
  Lanserer app for å gjenkjenne borreliose

  Flåttsenteret lanserer denne uken Flåttsjekk  - en app hvor du kan sende inn bilder av utslett etter flåttbitt eller mistenkt flåttbitt og få råd om videre tiltak.

 • 31. mai 2023
  Forskningsaktivitet gjør oss til en attraktiv arbeidsplass

  Dette var en av konklusjonene etter heldagssamling i forskningsutvlaget i klinikk for psykisk helse (KPH). Nesten 50 forskere, klinikere og ledere møtte til forskningspresentasjoner og paneldebatt.

 • 1. desember 2022
  Nær 20 millioner til NORSCREEN

  Studien The NORwegian atrial fibrillation self-SCREENingtrial (NORSCREEN) er tildelt 19,7 millioner fra Nasjonalt program for klinisk behandlingsforskning i spesialisthelsetjenesten (KLINBEFORSK). Studiesenteret er ved Sørlandet sykehus Arendal.

Prosjekt Uoppdaget Synstap

Skal avdekke synstap før vi vet det selv Dette er et 3-årig Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak prosjekt, innenfor innsatsområdet innovasjon og entreprenørskap. Flere aktører i Norge, Sverige og Danmark samarbeider. Prosjektet støttes med €1 595 019. Sørlandet sykehus er i prosjektets styringsgruppe, siden miljø ved sykehuset jobber med å se på muligheter for at personer med tap av synsfelt kan ha funksjonsbedrende nytte av kommersielt tilgjengelige elektroniske briller. Representant for Sørlandet Sykehus i prosjektet er lege Harald Reiso. Dette er et 3-årig Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak prosjekt, innenfor innsatsområdet innovasjon og entreprenørskap. Sørlandet sykehus er i prosjektets styringsgruppe, siden miljø ved sykehuset jobber med å se på muligheter for at personer med tap av synsfelt kan ha funksjonsbedrende nytte av kommersielt tilgjengelige elektroniske briller.
Prosjekt Uoppdaget Synstap
Prosjekt Uoppdaget Synstap
Sist oppdatert 26.07.2023