Timeavtale ved sykehuset?

Som pasient ved Sørlandet sykehus får du tilgang til en rekke digitale tjenester som kan forenkle kontakten og timeavtalen ved sykehuset.

Publisert 07.07.2021
Sist oppdatert 15.02.2023
Grafisk brukergrensesnitt, tekst, applikasjon, chat eller tekstmelding
Har du bruker på helsenorge.no? Da får du tilgang til sykehusets digitale pasienttjenester.

Tilgang til egen pasientjournal, digitale innkallingsbrev og mulighet for å ha dialog om timen, endre timen og følge henvisningen via helsenorge.no. Dette er noen av tjenestene som kan gjøre det lettere å ha kontakt med sykehuset, og ivareta pasientrettighetene når du trenger det. 

Her en noen av tjenestene, som du kan få tilgang til på helsenorge.no:

Sørlandet sykehus sender nå innkallingsbrevet ditt digitalt. Du finner det på helsenorge.no. Vi varsler deg på SMS når brevet ligger klart. Det er viktig at du har korrekt kontaktinformasjon i det nasjonale kontakt- og reservasjonsregisteret.

Oppdater kontaktinformasjonen din

Hvis du ikke har digital postkasse, sender vi brevet hjem til deg. Vi sender også brev i posten til alle under 16 år. ​

 

Du kan lese utvalgte dokumenter fra din pasientjournal på nett. En pasientjournal inneholder dokumentasjon om utredningen og behandlingen du har fått, og du har rett til å se hva som står i den. Du har også rett til å vite hvem som har sett opplysningene journalen inneholder.

Digitalt innsyn i pasientjournal

Nå kan du som får innkallingsbrev på helsenorge.no, sende direkte beskjed til avdelingen du skal til dersom du trenger et nytt tidspunkt for timen. Tjenesten omfatter time på poliklinikk, innleggelser og dagbehandlinger, og betyr at du i stedet for å ringe til sykehuset kan gi beskjed via helsenorge.no hvis du trenger å endre timeavtalen.

Den nye tjenesten vil gjøre det enklere for pasienter som slipper å vente i telefonkø.

Du får denne muligheten når du åpner innkallingsbrevet i din innboks på helsenorge.no. Der har du tilgang til en svarknapp, som du bruker for å gi beskjed om at oppsatt tid ikke passer.   

Tjenesten blir et døgnåpent tilbud via helsenorge.no, og er for alle over 16 år som har en bruker og samtykket til full tilgang på helsenorge.no.

Sikker kanal for kontakt med sykehuset
Du kan se dialogen i ditt personlige helsearkiv på helsenorge.no og i dokumentoversikten i Pasientjournal. Dersom du får innkallingsbrevet til en annen elektronisk postkasse, eller tilsendt på papir, må du fortsatt ringe dersom du trenger å endre tidspunkt for time. 

Tjenesten er en del av arbeidet som gjøres i Helse Sør-Øst med å erstatte funksjonene som før var del av minjournal.no.


Dette innebærer at alle pasienter over 16 år, som har bruker og full tilgang på helsenorge.no kan logge inn og se hvor langt henvisningen deres er kommet hos oss.

Se henvisningsstatus​

Du kan når som helst opprette brukerprofil på helsenorge.no og samtykke til full tilgang.

På helsenorge.no kan se status, dato og kontaktinformasjon til avdelingen du er henvist til.

Tjenesten vil også inneholde mer detaljert informasjon, som for eksempel hvem som har henvist pasienten og kontaktinformasjon til sykehuset som har fått den. 

Det er henvisninger til sykehuset fra og med 1. januar 2021 som vises helseportalen.

Utvidet tjeneste med rettighetsinformasjon og klageskjema
I tillegg til visning av henvisningsstatus, vil tjenesten inkludere informasjon om pasientrettigheterfritt behandlingsvalg og klageskjema.

Fra før av sender Sørlandet sykehus ut innkalling til timen digitalt​ og gir pasienter mulighet til digital dialog om timeavtalen. Endring av timeavtale må gjøres senest 24 før timen.​ 

 

Ønsker du tilg​​​ang til sykehusets digitale tjenester?


Du kan også laste ned helsenorge-appen og opprette bruker via den.

 

Andre digit​​​ale tjeneste​r ved sykehuset:

Videokonsultasjon


 ​