Oppdag sykehusets skjulte skatt

Sykehusmuseet

Vil du besøke Sykehusmuseet? Vi tilbyr åpne omvisninger hver måned og mulighet for avtalte gruppeomvisninger til det som er en omfattende samling av sykehusgjenstander.

​Museumssamlingen utgjør over 4000 historiske gjenstander fordelt på 150 kvadratmeter i kjelleren på Sørlandet sykehus Kristiansand.

Både uniformer, medisinskteknisk utstyr, instrumenter og antikke møbler er bare noen av de historiske perlene som utgjør den omfattende kolleksjonen og som forteller historien om gamle dagers behandling av syke.

Lurer du på hvordan det var å føde på tidlig 1900-tall eller hvordan datidens anestesibehandling så ut? På sykehusmuseet kan du lære mer dette og finne signerte kvitteringer av nobelprisvinner Madame Curie.

De fleste gjenstandene er hentet fra de gamle sykehuene i Kristiansand, deriblant St. Joseph hospital og Dr. Dærums revmatismesykehus. Eldste gjenstand er et kloroformapparat fra slutten av 1800-tallet. I tillegg kommer en rekke gjenstander fra Eg, som stod ferdig som landets tredje statssasyl i 1881.

Ønsker du omvisning?

Ønsker du mer informasjon, eller en omvisning? Sykehusmusset arrangerer månedlige åpne omvisninger og tar også i mot ønsker om egne, avtalte gruppeomvisninger.

Ta kontakt med museumsutvalget ved å ringe sykehusets sentral bord på 38 07 30 00.

​​Sist oppdatert 13.03.2023