Vil du gjeste vår trehytte?

Friluftssykehuset ved Arenfeldts Dam i Kristiansand er åpent for våre pasienter og pårørende og tilbyr rekreasjon og hvile i vakre naturomgivelser på sykehusets område.

Irene Svozilik
Publisert 30.10.2019
Sist oppdatert 15.06.2023
Et hus i skogen
Det er Kristiansand Sanitetsforening som har finansiert hytta fra Stiftelsen Friluftssykehuset. Foto og video: Lars Kristian Singelstad

Det kan være godt å få et avbrekk fra sykehusets korridorer. Friluftssykehuset tilbyr 35 kvadratmeter med pusterom i et unikt naturområde for store og små.

Hytta skal være et sted hvor du kan trekke deg tilbake, se på utsikten og drømme deg bort. Eller bare være sammen med dine nærmeste, på dine premisser.

 


Behandlingsrom og gjesterom
På dagtid fungerer hytta som behandlingsrom. På ettermiddag- og kveldstid kan du som pasient og pårørende booke tid på trehytta.

Hytta er universelt utformet og alle vinduer er plassert slik at det til enhver tid er mulig å se himmel og trær.

Til deg som pasient og pårørende
Trehytta inneholder oppholdsrom, toalett og samtalerom. Entreen har store, innebygde skap som inneholder et lydanlegg.

Ønsker du å spise et måltid under oppholdet ditt på hytta er du velkommen til det. Du må da ta med det du trenger av mat, glass, kopper og bestikk. Det er ikke kjøkkenfasiliteter i hytta.

Hytta er plassert i umiddelbar nærhet til sykehuset, med kort vei til akutt hjelp. Du kan dermed føle deg trygg mens du er der.

Friluftssykehuset ligger omkranset av naturen i nærheten av sykehuset i Kristiansand.


Slik bestiller du hytta:

Ta kontakt med personalet ved sykehusavdelingen du eller din nærmeste får behandling.

Personalet vårt vil bistå med booking og nøkkelkort.

Ta vare på hytta når du bruker den, så sørger vi for renhold etter bruk.

Vi ønsker deg og dine et godt opphold på friluftssykehuset.

Friluftssykehuset oppholdsrom med utsikt.

Friluftssykehuset er utviklet ved Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus, OUS i samarbeid med Stiftelsen Friluftssykehuset og arkitektkontoret Snøhetta. Bakgrunnen for samarbeidet var et felles ønske om å skape et godt sted i naturen for pasienter og pårørende. Foto: Lars Kristian Singelstad