Nå treffer du guider på sykehuset

Frivillige fra Røde Kors skal gjøre sykehusbesøkene enklere og tryggere. Guidene er noe av det første du møter innenfor dørene. De hjelper deg gjerne!

Arnfinn Tveit
Publisert 18.05.2017
Sykehusdirektøren klipper snora med sykehusguider og enhetsledere på servicetorget.
Snorklipp da ordningen med sykehusguider ble markert i Kristiansand. F.v. Kristin Oterholt Vårdal (servicetorget Kristiansand), Lene Stensland (servicetorget Arendal), adm. dir. Jan-Roger Olsen, sykehusguide Jorun Andenæs og Else Aukland.

Nylig ble ordningen offisielt markert med kake og snorklipp.

- Det er en kjempestor glede å få anledning til å være med og markere starten på samarbeidet med Røde Kors, sa administrerende direktør Jan-Roger Olsen og klippet snoren som symboliserte starten på en ny tjeneste i sykehuset.

Det er servicetorgene som har tatt initiativ til å få i stand samarbeidet med Røde Kors.

 - Vi har sett at behovet definitivt er til stede, men vi har ikke klart å løse det med egne ressurser tidligere. Derfor er samarbeidet med frivillige fra Røde Kors alfa og omega, sier enhetsleder for servicetorget i Kristiansand, Kristin Oterholt Vårdal, og enhetsleder for servicetorget i Arendal, Lene Stensland.

Sykehusguidene vil følge pasienter som trenger det til riktig avdeling. Dette er en ekstraservice, og er ingen konkurrent til andre interne tjenester ved sykehuset. 

 - Vi ønsker at pasienter skal få den hjelpen de trenger, at de skal få en god opplevelse og at de skal føle seg trygge. Flere pasienter vil forhåpentligvis komme på rett sted til rett tid, og vi mener at dette vil være med å gjøre besøket til en bedre opplevelse, forteller Vårdal og Stensland. 

Alle som vil bli sykehusguider må gjennomføre Røde Kors sitt kursprogram. Dette innebærer både introduksjonskurs til Røde Kors, førstehjelp, psykososial førstehjelp og temakurs for besøkstjenesten. I tillegg signeres en egen taushetserklæring, og guidene får hjelp til å bli kjent på huset.

Klinikkdirektør berit Grønning-Nielsen, sykehusdirektør Jan-Roger Olsen og glade sykehusguider markerer åpning.

 - Vi i Røde Kors har alle et ønske om å hjelpe andre mennesker og ser at det er behov for guider samtidig som vi har kapasitet til å gjøre en innsats. Vi har vært i Tønsberg og sett hvordan ordningen blir drevet der og det ga oss inspirasjon. Vi tror flere ser verdien av ordningen etter hvert, sier sykehusguidene Synnøve Jansen og Ingrid Ravnevik (over).