Kliniske ernæringsfysiologer BUA, Kristiansand

Kostveiledning hos klinisk ernæringsfysiolog, barn og unge 0-18 år. En klinisk ernæringsfysiolog (kef) er autorisert helsepersonell. Vi er kvalifisert til å utrede, diagnostisere, forebygge og behandle ernæringsrelaterte sykdommer og tilstander. Arbeidet utføres i tett samarbeid med andre faggrupper. Kef er involvert i behandlingen av inneliggende pasienter på sykehuset og tar også imot pasienter i poliklinikken.

Pasienter kan henvises til konsultasjon hos kef av lege/fastlege. Henvisningen sendes elektronisk til Barne- og ungdomsavdelingen, Kristiansand.

Henvisningen bør inneholde følgende informasjon:

  • Diagnose og henvisningsårsak
  • Vekt og høyde
  • Eventuelt vekttap/vektendring
  • Andre relevante opplysninger som kan ha innvirkning på pasientens inntak- eller opptak av næring.

Tilleggsinformasjon ved henvisning av pasienter som bor i institusjon:

  • Navn på institusjonen
  • Pasientens primærkontakt og gjerne leder ved avdelingen der pasienten er tilhørende
  • Telefonnummer som primærkontakt og/eller leder kan nås på.
  • Sykehuset har et eget tverrfaglig behandlingsprogram for barn og unge når det gjelder fedme.

For mer informasjon og henvisningskriterier, se SMART livsstil.

Se også:
Barne- og ungdomsavdelingen, Kristiansand Barne- og ungdomsavdelingen, Arendal

Avdeling for barn og unges psykiske helse

Barne- og ungdomsmedisinsk ekspedisjon: 38 07 40 10 (08-15)
Gjelder det endring av time på poliklinikken: 38 07 40 40 (telefontid kl. 09-11 og 12.30-14)
HABU: 38 07 43 95 (08-15)

Kontakt

Telefon

Barne- og ungdomsmedisinsk ekspedisjon: 38 07 40 10 (08-15)

Postadresse

Postboks 416 Lundsiden, 4604 Kristiansand

Slik finner du fram

Hvitt murbygg med brune vinduskarmer med parkeringsplasser på utsiden. Foto

Egsveien 100, bygg 5

Egsveien 100, bygg 5

Egsveien 100, 4615 Kristiansand

​Du kan komme til våre lokasjoner med offentlig transport. Gå inn på Agder kollektivtransport for å finne din rute: akt.no

​Du kan ha rett til å få dekket nødvendige utgifter når du skal reise til og fra behandlingsstedet. Du skal i utgangspunktet bruke kollektivtransport, og du må betale en egenandel. For å få tilbake penger du har lagt ut for reisen, må du fylle ut et reiseregningsskjema og sende det til Pasientreiser.

Praktisk informasjon

Passer ikke timen? Nå kan du som får innkallingsbrevet digitalt på helsenorge.no, sende direkte beskjed til avdelingen du skal til dersom du trenger et nytt tidspunkt for timen. Du må være registrert bruker på helsenorge for å få tilgang til tjenesten.
Du kan også kontakte avdelingen hvor du har fått time eller ringe sentralbordet på telefon: 38 07 30 00

Parkeringsplassene ved Sørlandet sykehus er avgiftsbelagt mandag til fredag klokken 08.00-20.00.  Alle som ønsker å parkere på sykehusets område må følge skilting og anvisning på betalingsautomatene.

På sykehuset i Arendal og Kristiansand er det mulig å betale parkering med EasyPark (mobilløsning), kort eller mynt på øvrige steder. Se skilting for både betalingsmuligheter og tidsbegrensning.​

Ved sykehuset i Arendal leser kameraer av kjøretøyenes registreringsnummer ved inn- og utkjøring av parkeringshuset gjennom tjenesten Autopay. Følg skilting og les anvisningen.

Oversikt over parkeringsplasser på Eg i Kristiansand

Betal i betalingsautomaten 

Hvis du ikke har opprettet profil på Autopay.io​, kan du betale i automaten ved hovedinngangen. Tast inn kjøretøyets registreringsnummer. Du kan betale med kort eller kontant, men automaten veksler ikke.

Betal automatisk

Registrer deg som kunde med registreringsnummer og bankkort på www.autopay.io. Når du har registrert deg, betaler du automatisk hver gang du parkerer i p-huset.  

I enkelte perioder, f.eks ved mye snø, kan det være vanskelig å finne p-plass. Vi anbefaler derfor å være ute i god tid.​

For el-biler:

Arendal: Elbiler kan stå gratis på områder skiltet maks 1, 2 eller 3 timer. På andre områder må det betales avgift fra første time.
Kristiansand: Elbiler betaler avgift fra og med første time.
Flekkefjord: Elbiler betaler avgift fra og med første time.

Trenger du å lade bilen? Ikke alle våre sykehusområder har ladestasjoner, og de som har, har et begrenset antall. Du kan derfor ikke basere deg på å få ladet bilen mens du er inne som pasient eller besøkende. Du kan se alle ladestasjoner her:

Alle ladestasjoner i ett kart - Norsk elbilforening

Blodgivere parkerer gratis på sykehuset. Nærmere informasjon fås i blodbanken.


Foresatte til barn (under 18 år) med sykehusopphold på mer enn 14 dager, får gratis parkering under barnets videre opphold. Dette gjelder også om barnets opphold starter ved et annet sykehus. Kontakt avdelingen ved sykehuset for nærmere informasjon.

Gyldig HC-kort gir gratis parkering utenfor bom. I tillegg er det anviste HC-plasser i nærheten av hovedinngangene. I Arendal er det i tillegg en plass ved Dydens vei. HC-biler er fritatt fra tidsbegrensning dersom ikke annet er angitt på skilt.

Røyking kan føre til ubehag for andre. Takk for at du viser hensyn og bidrar til at Sørlandet sykehus er et røykfritt sykehusmiljø.

​Hvis du trenger tolk, må du gi beskjed til sykehuset om dette i god tid før timen. Ugifter til tolken dekkes av helsetjenesten. Helsenorge.no

Patients not fluent in Norwegian are entitled to an interpreter. Helsenorge.no/interpreter

Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset.

Se etter HSO-Gjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.