Barneposten, Arendal

Vi gir behandling og pleie av alle typer lidelser hos barn og ungdommer under 18 år. Dette innebærer at barn og unge kommer til en avdeling som er spesielt tilrettelagt for dem, mens spesialistene våre kommer til avdelingen for å undersøke og behandle deg. De faste legene er barneleger med spesialkunnskap innen en rekke fagområder.

I BUA jobber vi i såkalte tverrfaglige i team for å tilby barn og ungdom best mulig behandling. Det vil si at hos oss kan du møte på lege, sykepleier, klinisk ernæringsfysiolog, fysioterapeut og sosionom.

For at barnet ditt skal føle seg trygt når det kommer hit, oppfordrer vi deg som voksen om å informere og forberede barnet/ungdommen best mulig. Oppholdet blir ofte bedre når dere snakker sammen om det å være på sykehus og hva som er planlagt.

Hvor møter dere?

Dere blir ønsket velkommen av vår sekretær i ekspedisjonen i 6.etg.

Ved overnatting

Ta med deg det du trenger til overnatting, for eksempel pysjamas, tannbørste osv. Du kan ha med deg en voksen, som får sove og spise her sammen med deg, og som får være med deg hele tiden. Du kan også gjerne ta med deg bamsen, dukken din eller kosekluten.

Ta med

 • medisinliste/oversikt over faste medisiner
 • medisinsk utstyr som du/barnet bruker til daglig.
 • Medisiner du/ barnet bruker daglig
 • Eventuelt nettbrett/PC (det er gratis internett på sykehuset)

Hva skjer

Når du kommer til avdelingen vil du bli tatt imot av en sykepleier. Sykepleieren vil prate litt med deg først. Etterpå vil en lege undersøke deg.

Det er dessverre slik at det kan bli noe ventetid, siden det kan komme inn noen som er blitt akutt syke og trenger hjelp før deg. 

Hvordan få tiden til å gå?

Lekestua

Vi har ei lekestue. Dette er barnas fristed. Der kan du kose deg, leke og gjøre flere ulike aktiviteter. Kanskje du vil tegne, male eller spille spill, eller kanskje du har lyst til å kle deg ut og leke i kjøkkenkroken.

Alle pasientrom har TV og DVD-spiller. Det er mulig å få låne DVD-filmer og Playstation for de som skal overnatte.

Skolestua

På skolestua kan du få gjort lekser og få undervisning i fag. Her møter du andre skolebarn i en liten «klasse» på 2-5 elever fra alle trinn (fra 1. klasse til og med videregående). Du er velkommen til skolestua når du er i form til det. Hvis du er på skolestua, får du ikke fravær fra skolen din den dagen.

Matservering

På barne- og ungdomsavdelingen har vi buffet-servering på spisestua/oppholdsrommet. De som ikke har mulighet for å spise på oppholds-stuen får maten servert på rommet.

Du kan ha med deg en voksen som kan spise sammen med deg. Maten er gratis. Er det flere pårørende med deg, kan disse spise i personalkantinen. De kan da få en matlapp av personalet. Pårørende betaler kantinepris. 

Kaffe, te og saft er gratis på avdelingen for alle.

Generell informasjon

 • Legevisitt: Barnelegene går visitt fra ca. klokken 09.30-11.00.
 • Besøkstid: Det er fri besøkstid, så sant det ikke er andre retningslinjer som gjelder. Vi prøver å ha ro i avdelingen klokken 20.00, slik at våre minste barn kan få sove.
 • Telefon: Mobilen kan være på under oppholdet i barneavdelingen, men man må ikke være for nær teknisk utstyr og det må ikke forstyrre andre. Se ellers tips og råd om bruk av mobil under det som heter praktisk informasjon lenger nede på denne siden.
 • Parkering: Det er kun vanlige parkometerplasser ved sykehuset. Ved å parkere i parkeringshuset, betaler man i etterkant.

Kontakt

Postadresse

Postboks 416 Lundsiden, 4604 Kristiansand

Slik finner du fram

Oppmøtested

Henvend deg til ekspedisjon barneavdeling 6E i 6. etasje i hovedbygget.

Sørlandet sykehus Arendal sett fra luften.

Sørlandet sykehus Arendal

Sykehusveien 1

Sykehusveien 1, 4838 Arendal

​Du kan komme til våre lokasjoner med offentlig transport. Gå inn på Agder kollektivtransport for å finne din rute: akt.no

​Du kan ha rett til å få dekket nødvendige utgifter når du skal reise til og fra behandlingsstedet. Du skal i utgangspunktet bruke kollektivtransport, og du må betale en egenandel. For å få tilbake penger du har lagt ut for reisen, må du fylle ut et reiseregningsskjema og sende det til Pasientreiser.

Praktisk informasjon

​I sykehusapoteket i Arendal kan du levere resepter og kjøpe apotekvarer.
Du finner oss i 1. etasje i hovedbygget, like innenfor inngangen.
Åpent alle hverdager fra klokken 08.30-16.00.

Sykehusapoteket Arendal

Barn og unge påvirkes når noen i familien er syke og trenger å forstå hva som skjer. Det kan være at du selv er pasient, pårørende eller at du er forelder til syke barn med søsken. Vi på sykehuset skal bidra til at barn og unge i din familie blir godt ivaretatt.

Barn som pårørende

​Pasientbiblioteket i Arendal ligger i hovedbyggets underetasje. Det er selvbetjent og åpent hele døgnet. Her kan du låne bøker og lese aviser og blader.

Mange ønsker å gi en blomsterhilsen når de besøker en pasient på sykehuset, men på grunn av allergier og infeksjonsfare er flere av våre avdelinger blomsterfrie. Vi setter pris på om du som ønsker å ha med en oppmerksomhet til pasienten velger noe annet enn blomster.

Endel pasienter reagerer også allergisk på parfyme eller kremer med parfyme. Vi ber om at det tas hensyn til dette.

Mange pasienter og pårørende ønsker å ta bilde/video eller blogge fra tiden på sykehuset. Det er det selvsagt anledning til, så lenge du tar hensyn til andre pasienters og ansattes personvern.

Her er et par gode råd for bruk av sosiale medier til deg som er pasient eller pårørende:

 • Ta hensyn til andre. Du må ha samtykke dersom du vil ta bilder eller video av pasienter eller ansatte. Alle pasienter har krav på privatlivets fred når de er på sykehus.
 • Det er foreldre/foresatte som avgjør om du kan ta bilder av barn eller publisere bilder av barna deres på nett. Foreldre skal ta hensyn til hva som er best for barnet. Når barnet er fylt 12 år skal det legges stor vekt på hva barnet mener. Når barnet er fylt 15 år, avgjør det selv om det er greit å bli tatt bilde av og om det eventuelt skal publiseres.
 • Husk at ansatte også skal gi sin tillatelse dersom du vil publisere bilder du har tatt av dem.
 • Du bør fjerne innhold du har publisert dersom den det gjelder ber deg om det. Har andre lagt ut bilder av deg på internett uten tillatelse kan du be vedkommende slette det. Hvis du ikke blir hørt kan du ta kontakt med: www.slettmeg.no.

Lydopptak
Det er ikke ulovlig å gjøre opptak av samtaler du selv tar del i til privat bruk. Publisering og deling krever derimot samtykke fra den man har samtale med. Hemmelige opptak av samtaler du selv ikke deltar i er ulovlig.

Kiosk
Kiosken finner du i vestibylen i 1.etasje. 

Her selges kioskvarer som aviser, ukeblader, frukt, sjokolade, kjeks, is, leskedrikker, kort, blomster, enkelte toalettartikler og diverse gaveartikler.

I tillegg får du kjøpt boller, kyllingwraps, rundstykker, salater, calzone, panini og pølser.

Åpningstid:
Mandag-fredag: 07.00-21.00
Lørdag og søndag: 09.00-20.00

​Pleiepenger skal erstatte tapt arbeidsinntekt når du har omsorg for et barn som trenger kontinuerlig tilsyn og pleie på grunn av sykdom eller skade. Les mer om blant annet pleiepenger, hjelpe- og grunnstønad og Folketrygdens ytelser hos NAV.

Pusterommet er et fristed for barn og unge som opplever å ha alvorlig syke foresatte/søsken innlagt, eller som selv er innlagt på sykehuset i Arendal. Avdelingene disponerer nøkkel til rommet og kan gi mer informasjon om tilbudet. Rommet ligger i kjelleretasjen i C-fløyen og har blant annet TV, data og spill.

​Servicetorget i Arendal ligger rett ved hovedinngangen. Her kan du henvende deg med spørsmål om din avtale ved sykehuset.

Åpningstider:
Hverdager: 07.00-21.00.
Lørdager, søndager og helligdager: 09.00-20.00.

​Hvis du trenger tolk, må du gi beskjed til sykehuset om dette i god tid før timen. Ugifter til tolken dekkes av helsetjenesten. Helsenorge.no

Patients not fluent in Norwegian are entitled to an interpreter. Helsenorge.no/interpreter

​Dersom barnet har vært utsatt for vannkoppesmitte, eller har vannkopper, ber vi deg ta kontakt. Tildelt time/innleggelse må da utsettes. Dette gjelder også dersom du skal på besøk i barne- og ungdomsavdelingen. For noen av våre pasienter kan vannkoppesmitte være farlig.