Mammografiscreeningen i Agder

Kvinner mellom 50 og 69 år i Norge inviteres hvert annet år til mammografiscreening i regi av det nasjonale Mammografiprogrammet. Brystkreft er den kreftformen som rammer flest kvinner. Målet med undersøkelsen er å redusere dødeligheten av brystkreft blant kvinner som inviteres. Vi har oppmøtested i Arendal, Flekkefjord og Kristiansand.

Oppmøtested:
Vi utfører mammografiscreening ved tre ulike steder i Agder. Hvor du skal møte, står i innkallingen du har mottatt. Kontaktinformasjon er den samme, uansett oppmøtested. 

Kristiansand

Oppmøtested: Andreas Kjærsvei 79, 4615 Kristiansand. Mammografihuset. 
Åpent: de aller fleste hverdager.
Ankomst med bil: Avkjørsel til venstre før Sørlandet sykehus. Følg alleen oppover til du ser skilt til mammografiscreeningen til høyre. Parkering på P-plassen (kun kontant betaling).
Ankomst med buss nr. 10, fra Henrik Wergelandsgate. Se www.akt.no for rutetider. Avgang på stoppested «Egshaugen». Gangavstand ca. 150 meter mot alleen og inn til venstre. Se skilting.

Arendal 
Oppmøtested: Radiologisk avdeling, Sykehusveien 1, 4838 Arendal.
Åpent: mandag, tirsdag og torsdag.


Flekkefjord 
Oppmøtested: Til venstre, rett etter sykehusets hovedinngang i Engvald Hansens vei 6, 4400 Flekkefjord. 
Åpent: Onsdager og torsdager i oddetallsuker. 

Pasientreiser
Mammografiscreening dekkes ikke av Pasientreiser.
 
Egenandel

Det er en egenandel på 267 kroner og etterundersøkelser er ikke lengre inkludert i beløpet.


Fritt sykehusvalg
Mammografiscreening er et samarbeid med Kreftregisteret og innebærer at du må ta undersøkelsen i det fylket du bor. Du kan ikke ta tatt bildene i et annet fylke eller benytte fritt sykehusvalg.

Svar på undersøkelsen:
Alle som er til mammografiscreening vil i løpet av 2-6 uker enten:

Få brev/Digipost fra Kreftregisteret om normale funn (fastlegen får ikke svar på denne undersøkelsen).
Motta et innkallingsbrev med time til etterundersøkelse hos BDS i Kristiansand, da det er behov for en nærmere undersøkelse.

Etterundersøkelse
Etterundersøkelser utføres kun ved Brystdiagnostisk senter i Kristiansand.

Du kan lese mer om mammografiprogrammet her.

Kontakt

Telefon

  • Mandag 08:30 - 11:00
  • Tirsdag 08:30 - 11:00
  • Onsdag 08:30 - 11:00
  • Torsdag 08:30 - 11:00
  • Fredag 08:30 - 11:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Postadresse

Postboks 416 Lundsiden, 4604 Kristiansand

Slik finner du fram

Oppmøtested

Vi utfører mammografiscreening i Arendal, Flekkefjord og Kristiansand. Se våre besøksadresser med kart under. Du vil få opplyst hvor du skal møte i innkallelsesbrevet ditt. Kontaktinformasjonen vår er den samme, uansett oppmøtested.

Andreas Kjærsvei 79

Andreas Kjærsvei 79

Andreas Kjærsvei 79, 4615 Kristiansand

Sørlandet sykehus Arendal sett fra luften.

Sørlandet sykehus Arendal

Sykehusveien 1

Sykehusveien 1, 4838 Arendal

Hovedinngang til Flekkefjord sykehus med uteplass med stoler og blomster

Sørlandet sykehus Flekkefjord

Engvald Hansens vei 6

Engvald Hansens vei 6, 4400 Flekkefjord

​Du kan komme til våre lokasjoner med offentlig transport. Gå inn på Agder kollektivtransport for å finne din rute: akt.no

Praktisk informasjon

Passer ikke timen? Nå kan du som får innkallingsbrevet digitalt på helsenorge.no, sende direkte beskjed til avdelingen du skal til dersom du trenger et nytt tidspunkt for timen. Du må være registrert bruker på helsenorge for å få tilgang til tjenesten.
Du kan også kontakte avdelingen hvor du har fått time eller ringe sentralbordet på telefon: 38 07 30 00

Parkeringsplassene ved Sørlandet sykehus er avgiftsbelagt mandag til fredag klokken 08.00-20.00.  Alle som ønsker å parkere på sykehusets område må følge skilting og anvisning på betalingsautomatene.

På sykehuset i Arendal og Kristiansand er det mulig å betale parkering med EasyPark (mobilløsning), kort eller mynt på øvrige steder. Se skilting for både betalingsmuligheter og tidsbegrensning.​

Ved sykehuset i Arendal leser kameraer av kjøretøyenes registreringsnummer ved inn- og utkjøring av parkeringshuset gjennom tjenesten Autopay. Følg skilting og les anvisningen.

Oversikt over parkeringsplasser på Eg i Kristiansand

Betal i betalingsautomaten 

Hvis du ikke har opprettet profil på Autopay.io​, kan du betale i automaten ved hovedinngangen. Tast inn kjøretøyets registreringsnummer. Du kan betale med kort eller kontant, men automaten veksler ikke.

Betal automatisk

Registrer deg som kunde med registreringsnummer og bankkort på www.autopay.io. Når du har registrert deg, betaler du automatisk hver gang du parkerer i p-huset.  

I enkelte perioder, f.eks ved mye snø, kan det være vanskelig å finne p-plass. Vi anbefaler derfor å være ute i god tid.​

For el-biler:

Arendal: Elbiler kan stå gratis på områder skiltet maks 1, 2 eller 3 timer. På andre områder må det betales avgift fra første time.
Kristiansand: Elbiler betaler avgift fra og med første time.
Flekkefjord: Elbiler betaler avgift fra og med første time.

Trenger du å lade bilen? Ikke alle våre sykehusområder har ladestasjoner, og de som har, har et begrenset antall. Du kan derfor ikke basere deg på å få ladet bilen mens du er inne som pasient eller besøkende. Du kan se alle ladestasjoner her:

Alle ladestasjoner i ett kart - Norsk elbilforening

Blodgivere parkerer gratis på sykehuset. Nærmere informasjon fås i blodbanken.


Foresatte til barn (under 18 år) med sykehusopphold på mer enn 14 dager, får gratis parkering under barnets videre opphold. Dette gjelder også om barnets opphold starter ved et annet sykehus. Kontakt avdelingen ved sykehuset for nærmere informasjon.

Gyldig HC-kort gir gratis parkering utenfor bom. I tillegg er det anviste HC-plasser i nærheten av hovedinngangene. I Arendal er det i tillegg en plass ved Dydens vei. HC-biler er fritatt fra tidsbegrensning dersom ikke annet er angitt på skilt.

Røyking kan føre til ubehag for andre. Takk for at du viser hensyn og bidrar til at Sørlandet sykehus er et røykfritt sykehusmiljø.

​Hvis du trenger tolk, må du gi beskjed til sykehuset om dette i god tid før timen. Ugifter til tolken dekkes av helsetjenesten. Helsenorge.no

Patients not fluent in Norwegian are entitled to an interpreter. Helsenorge.no/interpreter

Alle besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset.

Se etter HSO-Gjest på ditt nettverk og følg anvisningen for pålogging.

Finner du ikke nettverket, befinner du deg i et område som ennå ikke er utbygd.